عملگرهای مناسب : راهنمای ناوبری عالی وب سایت

عملگرهای مناسب : راهنمای ناوبری عالی وب سایت

پشت هر برند بزرگ یک وب سایت خوب طراحی شده است. یک نفر مهم باید این را گفته باشد … درست است؟ برای برند شما حیاتی است که طراحی در دسترس و با استفاده آسان داشته باشد و اولین قدم آن ایجاد ناوبری وب سایت قاتل است. به ما این امکان را بدهید که از ناوبری دیجیتال موفق نقشه برداری کنیم، از جمله سرنخ های طراحی مورد علاقه ما برای حفظ برند شما در مسیر درست.

ناوبری،  مثل نقشه ها و قایق ها؟

 

به نوعی بله. در اصطلاح طراحی وب، “ناوبری” به روشی اطلاق می شود که کاربر در وب سایت شما سفر می کند. با ایجاد سلسله مراتبی از اطلاعات، ایجاد منوی عالی و اطمینان از اینکه کاربر زمان آسانی برای رسیدن به جایی که باید برود دارد، شروع می شود.

طراحی هوشمند ناوبری وب سایت برای موفقیت یک برند به عنوان یک کل ضروری است. ناوبری به کاربر کمک می کند تا محتوای وب سایت شما را درک کند و آنها را در جایی که می خواهید نگه می دارد – در وب سایت شما و نه دیگران. به یاد داشته باشید: ناوبری یک فکر بعدی نیست. وقتی صحبت از کل فرآیند طراحی می شود، ناوبری باید از همان ابتدا مورد توجه قرار گیرد.

web-design-contact

اهمیت ناوبری وب سایت

فرض کنید یک مشتری بالقوه در حال خرید کفش دویدن است، بنابراین به یک وب‌سایت تجارت الکترونیکی می‌رسند که لباس و تجهیزات ورزشی می‌فروشد. اکنون، مشتری باید راه خود را از صفحه فرود تا انتخاب کفش دویدن پیدا کند و منوی ناوبری است که او را در جهت درست هدایت کند. در حالت ایده آل، این فرآیند ساده است و به سرعت اتفاق می افتد.

اگر این سفر یکپارچه نباشد، به این معنی است که ناوبری ضعیف طراحی شده است و وب سایت به طور کلی بلافاصله احساس می کند که درهم و غیر حرفه ای است. اتفاقی که در ادامه می‌افتد این است که مشتری ناامید می‌شود و از این طراحی ناکارآمد استفاده می‌کند تا کیفیت خدمات و/یا محصولات واقعی برند لباس ورزشی را منعکس کند. در نهایت، احتمالاً به این معنی است که آنها به سمت یکی از رقبای سایت می روند و در فروش ضرر می کنند.

صفحه اصلی را به عنوان نقطه A در نظر بگیرید، سپس محتوای هر صفحه فرود بعدی نقطه B است. ناوبری وب سایت با طراحی خوب کاربر را به روشی سریع و شهودی از نقطه A به نقطه B می‌برد و این هدف نهایی شماست!

 

اصول اولیه ناوبری وب سایت

بیایید با برخی از اصول اولیه ناوبری وب سایت خوب شروع کنیم: سلسله مراتب منطقی، سادگی و تطبیق پذیری.

 

سلسله مراتب

ایجاد یک منوی ناوبری خوب طراحی شده با فهرست کردن سلسله مراتبی از اطلاعات برای برچسب های منو شروع می شود. فرض کنید برند شما یک شرکت حقوقی است. منوی پیمایش احتمالاً باید حوزه قانونی را که روی آن تمرکز می کنید، تیم وکلای شما، برخی از اظهارات مشتری و اطلاعات تماس شما را برجسته کند. همه چیز را فهرست کنید و سعی کنید برای همه چیز در منوی خود برچسب های منطقی، سریع و قابل درک ایجاد کنید. به عنوان مثال، “اطلاعات تماس ما” کمی خفه به نظر می رسد، در حالی که “تماس با ما” جذاب و دوستانه است (همچنین چندین کاراکتر را برای شما ذخیره می کند که آزادی طراحی بیشتری را فراهم می کند).

 

سادگی

کمتر، بیشتر است. با محدود کردن گزینه های منو و ساده نگه داشتن موارد، پیام شما به وضوح و بدون نویز غیرضروری منتقل می شود. شما نیازی به ۲۰ گزینه نمایش داده شده در منوی پیمایش خود ندارید. به اولویت بندی اطلاعات فکر کنید، سپس بدون سر و صدای زیاد آن را مشخص کنید. به یاد داشته باشید: سادگی باید از همان ابتدا عاملی در همه برنامه ریزی های شما باشد.

 

تطبیق پذیری

طراحی وب ریسپانسیو مفهومی است که تضمین می کند یک وب سایت بدون توجه به پلتفرمی که روی آن مشاهده می شود (کامپیوتر، آی پد، تلفن و غیره) تجربه کاربری یکسانی را ارائه می دهد. بهترین ناوبری وب سایت همه کاره است و طراحی واکنشگرا از تطبیق پذیری پشتیبانی می کند. مهم نیست که کاربر چگونه به منوی ناوبری شما دسترسی پیدا می کند، تجربه باید یکسان باشد. به این فکر کنید که به‌جای اینکه لپ‌تاپ‌هایمان در دسترس باشد، چقدر از تلفن‌هایمان برای دسترسی به یک وب‌سایت استفاده می‌کنیم. وقتی یک وب سایت به خوبی روی گوشی کار نمی کند، از نظر تجربه کاربر و درک برند بسیار خسته کننده و آزاردهنده است.

در ادامه بخوانید  رفع ارور Serve Resources from a Consistent URL در GTmetrix

انواع ناوبری وب سایت

یکی دیگر از جنبه های مهم هنگام در نظر گرفتن تطبیق پذیری، سبک بصری خود منوی ناوبری است. بیایید به ۳ گزینه محبوب نگاه کنیم: همبرگر، کشویی و پیمایش پاورقی.

 

منوهای همبرگری

اخیراً منوی همبرگر محبوبیت پیدا کرده است. این تکنیک در نگاه اول منوی ناوبری را پنهان می کند، سپس به کاربر اجازه می دهد تا با انتخاب نماد همبرگر، منو را گسترش دهد. طراحی وب سایت ۳۴۵ Systems یک مثال محکم از این است که چگونه منوی همبرگر می تواند باعث شود یک وب سایت کمتر به هم ریخته به نظر برسد و برای پیمایش بصری تر به نظر برسد.

 

منوهای کشویی

وب‌سایت پوما (و اکثر سایت‌های تجارت الکترونیکی بزرگ، برای آن موضوع) از سبک ناوبری کشویی استفاده می‌کند. زیبایی ناوبری کشویی این است که می توانید اطلاعات زیادی را در یک فضای فشرده به اشتراک بگذارید. با این سبک، آن را کوتاه نگه دارید و متوجه شوید که چگونه هیچ گزینه منویی بیش از دو کلمه نیست.

 

پیمایش پاورقی

و در آخر، ناوبری پاورقی وجود دارد، همانطور که در وب سایت Blue Fountain Media دیده می شود. پاورقی بخشی جدایی ناپذیر از تجربه ناوبری است و نباید از آن غافل شد، حتی اگر از نظر سلسله مراتب در رتبه اول قرار نگیرد. در مورد پاورقی می توان رویکردهای متفاوتی داشت. می‌تواند همه برچسب‌های ناوبری یا شاید فقط چند نکته مهم را داشته باشد.

در هر صورت، پایین یک وب سایت همیشه باید حاوی اطلاعات مهم و مفیدی باشد، مانند اینکه مشتری چگونه می تواند در صورت داشتن سوال با شما تماس بگیرد. مطمئناً، از نظر بصری اهمیت کمتری نسبت به همبرگر یا کشویی دارد، اما آن را کوتاه نفروشید: پاورقی آخرین فرصت شما برای ایجاد یک تأثیر عالی است.

 

نمونه های ناوبری وب سایت

اکنون که برخی از اصول اولیه ناوبری خوب را بررسی کرده ایم و می دانیم که چه نوع ناوبری وجود دارد، اجازه دهید به چند مثال ملموس بپردازیم.

وب سایت ۱۰۰۰ Challenge استفاده بسیار خوبی از طراحی واکنش گرا را نشان می دهد. چه از طریق دسکتاپ و چه از طریق تلفن همراه، محتوای وب سایت به راحتی قابل درک است. به نحوه تغییر منوی پیمایش بر اساس دستگاه مورد استفاده توجه کنید. در نمای دسکتاپ، یک منوی ناوبری ساده و مختصر در بالا وجود دارد. در تلفن همراه، این منو در یک نماد همبرگر فشرده می شود و نمایش اطلاعات را در یک صفحه کوچک آسان تر می کند. اگرچه تعداد کمی از گرافیک ها بسته به نحوه مشاهده وب سایت تغییر می کنند، پیام و تجربه کلی تقریباً یکسان است. این کار کاربر را راضی نگه می دارد و تأثیر مثبتی را برای برند در کل ایجاد می کند.

درک طرح ناوبری در وب سایت IWA برای کاربر آسان است. همه سرویس‌ها در پنج سطل اصلی فهرست شده‌اند، سپس کاربر می‌تواند برای مشاهده گزینه‌های بیشتر از هر سطل بازدید کند. یک نوار جستجو و پورتال ورود به سیستم دقیقاً در کنار منوی پیمایش قرار دارند (به یاد داشته باشید: آنها نباید نوار جستجو را جستجو کنند).

این منو نکات کلیدی را که IWA باید به اشتراک بگذارد خلاصه می کند، سپس وقتی کاربر به پایین پیمایش می کند، می تواند به کشف بیشتر درباره برند به عنوان یک کل ادامه دهد. حداقل اطلاعات در بالا قرار دارد، اما همانطور که در وب سایت حرکت می کنند، می توانند یاد بگیرند، تجربه کنند و هضم کنند. این وب سایت از یک نوار لغزنده در صفحه فرود خود استفاده می کند. این بدان معنی است که کاربر در یک تنظیمات اسلایدشو کاوش می کند، که برای صرفه جویی در فضا عالی است و به درگیر نگه داشتن کاربر کمک می کند.

در ادامه بخوانید  نحوه پیدا کردن و استخدام یک طراح وب: راهنمای گام به گام

منوی پیمایش در وب سایت Figgy Plum ثابت می کند که سادگی همچنان می تواند جالب و جذاب باشد. با پنج آیتم منوی واضح و خاص، کاربر به راحتی می تواند بفهمد که کجا باید برود. دایره به سبک تخته سیاه جذابیت غیرمنتظره ای را به تجربه کاربر اضافه می کند.

هدرهای کوتاه، پررنگ و ساده در طول طراحی صفحه فرود ادامه می‌یابد و انسجام با منوی پیمایش را ارائه می‌دهد. این سادگی با تصاویر بسیار دقیقی که در سرتاسر وب سایت اجرا می شود در تضاد است و ریتم خوبی برای کاربر ایجاد می کند.

و سپس ما ناوبری داریم که به بهترین شکل ممکن کاملاً خارج از جعبه است. Arc نحوه سفر کاربر را از طریق یک وب سایت دوباره ابداع می کند و ترکیبی چشمگیر از تصاویر، متن و انیمیشن ایجاد می کند. فقط مطمئن شوید که وقتی در پیمایش خود چیزی خلاقانه را امتحان می کنید، برای کاربرانتان گیج کننده نباشد.

اکنون زمانی است که می‌بینیم ناوبری با موفقیت به سمت روش‌های غیرسنتی گرایش پیدا می‌کند، با محیط‌های وب چند جهته و ناوبری مرکزی که در روند تجارت الکترونیک در سال ۲۰۲۱ ظاهر می‌شوند.

برای به دست آوردن ناوبری غیر سنتی کامل برای وب سایت خود، به یاد داشته باشید که به سادگی به محتوای خود فکر نکنید. این فقط اطلاعات نیست، بلکه یک سفر بصری است. این یک تجربه به یاد ماندنی است

 

تجربه وب سایت و کاربر نهایی

بیایید در مورد تجربه کاربری صحبت کنیم. همه چیز در مورد احساس یک شخص در هنگام حضور در وب سایت شما و نحوه واکنش آنها به اطلاعاتی است که قبل از آنها ارائه شده است. به این موضوع فکر کنید: این درک دقیق از تماس انسانی در یک محیط دیجیتال است.

ناوبری ستون فقرات تجربه کاربر در یک وب سایت است. با رسیدن موفقیت آمیز به جایی که باید بروند، کاربر راضی و درگیر می شود. در مقابل، اگر تجربه کاربری ضعیفی اتفاق بیفتد، کاربر ممکن است در نهایت آزرده شود یا کاملاً بی علاقه شود. این ادراک از کاربر بر موقعیت برند شما به عنوان یک کل تأثیر می گذارد. این فرصت شما برای حفظ مشتری در جایی است که می خواهید: تعامل با شما.

با عمیق‌تر شدن تجربه مشتری، پیروی از اصول طراحی UX در تمام جنبه‌های وب‌سایت خود، از طراحی و محتوا گرفته تا قابلیت استفاده و دسترسی، حیاتی است.

و به یاد داشته باشید که تجربه مشتری شما فراتر از وب سایت شما است. اینجاست که برندسازی، بازاریابی و بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO) وارد عمل می‌شوند.

فرض کنید برند شما یک هتل بوتیک در باهاما است. حالا بیایید خودمان را به جای مشتریانی که می‌خواهید به وب‌سایت خود جذب کنید قرار دهیم. با بازاریابی وب سایت خود بر این اساس، برندسازی وب سایت خود به طور مداوم و ترکیب عبارات سئو پسند در وب سایت خود به طور کلی، مشتریان احتمالی را جذب خواهید کرد. سپس، به محض بازدید از وب سایت شما، ناوبری خوب، کپی واضح و سفر کاربر فریبنده تضمین می کند که آنها به راحتی آنچه را که به دنبال آن هستند پیدا می کنند.

اوه، و فراموش نکنید که آن استخر فوق‌العاده را در تصاویر صفحه فرود خود بگنجانید (از مجموعه ایده‌های طراحی صفحه فرود سطح بالا ما الهام بگیرید).

 

نتیجه

چه از پایه برندی بسازید و چه به دنبال تقویت کسب و کار فعلی خود باشید، یک ناوبری وب سایت تمیز و قابل درک بخشی جدایی ناپذیر از موفقیت شما خواهد بود. ما متوجه شدیم: طراحی وب می تواند پیچیده و طاقت فرسا باشد و گاهی اوقات شما کاملاً نمی دانید از کجا شروع کنید. اما فقط همین: یک وب سایت خوش ساخت با ناوبری عالی شروع می شود.

هرچقدر که به نظر می رسد، “زندگی یک سفر است، نه یک مقصد.” در حالی که برخی این نقل قول را به رالف والدو امرسون نسبت می دهند و برخی دیگر اصرار دارند که استیون تایلر در این مورد اعتبار دارد (هی، چرا که نه؟)، این شعار برای ناوبری وب سایت صادق است. حتی اگر کاربر در مورد مقصد خود چندان مطمئن نباشد، ساختار ناوبری باید او را به سفری جذاب و هدفمند ببرد. و اگر در واقع نقطه B خود را بدانند و فقط باید از نقطه A خارج شوند، ناوبری با طراحی خوب کار را انجام می دهد.

منبع

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *